Otvorenie a uzavretie účtovných kníh u právnických osôb - Adamíková, Monika
Dobu vedenia účtovníctva ustanovuje § 4 ods. 1 zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v z. n. p. osobitne pre účtovnú jednotku, ktorou je fyzická osoba a osobitne pre účtovnú jednotku, ktorou je právnická osoba. Otvorenie účtovných kníh. Zmeny od 1. 3. 2024 v súvislosti s otvorením účtovných kníh nástupníckou účtovnou jednotkou. Postup otvorenia účtovných kníh.