Cena kakaa astronomicky vystreľuje - Hubinská, Veronika
Väčšina svetovej produkcie kakaa pochádza z Afriky, presnejšie z Ghany a Pobrežia Slonoviny. Štáty sa boria s extrémnym počasím, silné dažde vystriedalo sucho. Zásoby komodity sú nízke, čo ženie jej cenu do astronomických výšok. Spotrebitelia sa musia pripraviť na zdražovanie aj znižovanie gramáže.