Najvyšší správny súd jako "new kid on the block": komparativní pohled s českým Nejvyšším správním soudem - Chvojka, Šimon
Vznik oddeleného vrcholu správneho súdnictva - Najvyššieho správneho súdu SR, ktorého úprava vychádza zo základov československej právnej justície. Príspevok je analýzou procesného rámca Najvyššieho správneho súdu SR s dôrazom na zhodnotenie jeho otvorenosti a hrozby prehltenia. Zároveň je porovnávaný s Nejvyšším správním soudem ČR. Autor sa zamýšľa nad tým, akú budúcnosť čaká slovenský vrchol správnych súdov.