Mikrodaňovník v roku 2024 - Petrovická, Iveta
Kto sa môže v roku 2024 považovať za mikrodaňovníka a aké daňové výhody mu z tohto postavenia vyplývajú. Podmienky na získanie postavenia mikrodaňovníka. Zisťovanie výšky zdaniteľných príjmov. Závislá osoba a kontrolovaná transakcia. Negatívne vymedzenie mikrodaňovníka v ostatných prípadoch. Špecifické legislatívne úpravy určené pre mikrodaňovníka. Odpisovanie hnuteľného majetku. Odpisy hmotného majetku poskytnutého na prenájom. Predčasné vyradenie hmotného majetku odpisovaného zvýhodneným spôsobom. Odpočet daňovej straty mikrodaňovníkom. Opravné položky k pohľadávkam a odpis rizikovej pohľadávky u mikrodaňovníka.