Social Isolation, Social Support, and Radicalisation of Adolescents - Hovanová, Magdaléna
Popísanie a otestovanie vzťahov medzi sociálnou izoláciou, sociálnou oporou a radikalizáciou. Zistenia, ktoré faktory sociálnej opory a sociálnej izolácie predpovedajú radikalizáciu u slovenských stredoškolákov. Vymedzenia determinantov radikalizácie v podobe pojmov sociálna izolácia a sociálna opora v kontexte vývinového obdobia dospievania. Výsledky výskumu môžu slúžiť ako východisko pre sociálnych pracovníkov a iných pomáhajúcich profesionálov pracujúcich s adolescentmi ohrozenými radikalizáciou, konkrétne pre tých, ktorí pracujú v oblasti primárnej prevencie v školskom prostredí a majú potenciál prepojiť adolescenta, jeho rodinu, školu a komunitu.