Energy Poverty in the Energy Community Region: Interrogating Policy Formulation and Coverage - Bouzarovski, Stefan
Porovnávanie politík zmierňovania energetickej chudoby dvoch bývalých juhoslovanských a dvoch postsovietskych štátov nachádzajúcich sa mimo Európskej únie, ktoré sa však snažia pripojiť k jej regulačnej sfére: Srbsko, Čierna Hora, Ukrajina a Gruzínsko na pozadí pretrvávajúcich vzorcov energetických ťažkostí. Osobitne autorov zaujíma odhaľovanie časových horizontov, sociálno-technických systémov a cieľových okruhov rôznych politických opatrení, ako aj špecifických reakcií energetického sektora na pandémiu COVID-19. Autori zistili, že väčšina štátov v regióne urobila málo pre riešenie niektorých zásadnejších výziev týkajúcich sa zlepšovania kvality bývania, energetickej účinnosti a rodovej nerovnosti.