Udržitelné financování - taxonomie a tranzice - Houska, Daniel
S postupnou implementáciou princípov ESG naprieč ekonomikou rastie nielen povedomie, ale aj celková znalosť a orientácia v tejto oblasti. Hoci je ale napr. taxonómia prostredníctvom európskeho nariadenia platná v tuzemskom právnom poriadku už takmer štyri roky, kvôli jej postupnému zavádzaniu a novosti je s ňou v odborných kruhoch spojená rada nejasností. Článok stručne popisuje úplný začiatok legislatívnej aktivity v tejto oblasti, k čomu taxonómia slúži a aké sú plány prechodu na udržateľnú ekonomiku v súčasných legislatívnych snahách.