On Current Armed Insurgencies in the Sahel and the Role of Climate Change: Merging Political Ecology and Environmental Security - Schmiedl, Martin
Cieľom tohto článku je zlúčiť perspektívy environmentálnej bezpečnosti a politickej ekológie do jedného rámca s cieľom poskytnúť holistickejšie vysvetlenie problémov v Saheli. Ukazuje, ako sa miestne politické nerovnosti, marginalizácia, ekonomické problémy, vojenské prevraty, korupcia a klimatické zmeny vzájomne prelínajú v mechanizme, ktorý vytvára konflikty a neistotu.