How do Latin American States Engage with Responsibility to Protect Norms? - Kolmašová, Šárka
Tento článok ponúka komplexný prieskum postojov latinskoamerických štátov k normám R2P a poskytuje typológiu založenú na úrovni ich zapojenia a stupňa podpory noriem R2P. Zatiaľ čo niektoré štáty otvorene spochybňujú legitímnosť R2P a vnímajú ho ako zámienku pre vonkajší zásah, iné spochybňujú existujúce vnímanie toho, ako by sa R2P malo prakticky realizovať. Aby sme pochopili tieto rôzne perspektívy, článok rozlišuje spochybnenie samotných noriem R2P od napadnutia implementačných mechanizmov.