A Solidarity Narrative: The Soft Power of Ukrainian Wartime Poetry - Kazanova, Yulia
Tento článok sa zaoberá analytickým čítaním novej vlny súčasnej ukrajinskej poézie po ruskej invázii na Ukrajinu, najmä básňami napísanými a uverejnými online a/alebo v tlači medzi 24. februárom 2022 a májom 2023. Táto ukrajinská post-invazívna poézia slúži ako kultúrna odpoveď na vojnu, formuje národný príbeh o vojne tým, že sa venuje faktickému a emocionálnemu svedectvu vojnovej reality a vytvára empatické spojenie, ktoré vytvára solidaritu medzinárodného publika s ukrajinským ľudom.