Contested Indetities, Hunger, and Emigration: Themes in Ukrainian Cinema to Explain the Present Day - Sachleben, Mark
Tento článok skúma, ako film a populárna kultúra pomáhajú vysvetľovať politiku a identitu na Ukrajine, skúma, ako sa filmy reinterpretujú, preformulujú kánon a uľahčujú nové politické argumenty. Preto prostredníctvom filmov Alexandra Dovženka môžeme vidieť, ako boj o rovnováhu politickej ideológie a národnej identity v nich zobrazený pomáha osvetľovať a vysvetľovať politiku dneška.