Vine Copula Approach to the Intra-Sectoral Dependence Analysis in the Technology Industry - Čeryová, Barbara, 1997-
Táto štúdia skúma závislosť v rámci technologického priemyslu po globálnej finančnej kríze. Pomocou modelovania Vine Copula sa zameriavame na akcie najväčších technologických lídrov v USA. Naše výsledky odhaľujú miernu až silnú pozitívnu závislosť, najlepšie modelovanú štruktúrou C-Vine, pričom Microsoft ako centrálna premenná má vplyv na zostávajúce spoločnosti.