Daňový bonus roka 2023 v otázkach z praxe - Brnová, Miroslava
Daňový bonus ako suma určená ako daňové zvýhodnenie oslobodené od dane podľa zákona o dani z príjmov v z. n. p., určený na vyživované dieťa alebo deti daňovníka žijúce s ním v domácnosti, na zaplatené úroky pri úveroch na bývanie a daňový bonus zo zvýšenia zaplatenej splátky úveru na bývanie z dôvodu nárastu úroku. Názorné príklady ohľadom daňového bonusu na vyživované dieťa alebo deti a daňového bonusu uplatňovaného v súvislosti s hypotékami.