Vybrané rozhodnutia SD EÚ z oblasti priamych daní - Kočiš, Michal
Článok pokračuje v rozbore rozhodnutí Súdneho dvora Európskej únie s dosahom na oblasť priamych daní. Aj táto časť daňovej právnej úpravy je napriek svojej relatívnej samostatnosti, primárnej právomoci členských štátov a absencii plošnej harmonizácie konfrontovaná s požiadavkami práva EÚ. Článok sa zameriava na dve rozhodnutia: Finanzamt B proti W AG za účasti Bundesministerium der Finanzen (rozsudok Súdneho dvora EÚ vo veci C-538/20 z 22. 9. 2022) a Marcas MC Szolgáltató Zrt. proti Nemzeti Adó és Vámhivatal Fellebbviteli Igazgatósága (rozsudok Súdneho dvora EÚ vo veci C-363/20 z 13. 1. 2022).