Household Size and Risk Aversion of Households in European Union - Petrenko, Yuliya, 1985-
Vplyv veľkosti domácnosti na averziu voči riziku. Domácnosti s viacerými členmi menej často investujú do akcií, ktoré patria medzi najrizikovejšie nástroje. Predpoklad, že jednočlenné domácnosti majú menej dôvodov investovať, keďže nemajú žiadne závislé osoby, kým domácnosti s piatimi a viac členmi nemajú dostatok zdrojov na investovanie z dôvodu vysokých výdavkov.