Metódy zmierlivej komunikácie s rodičmi žiakov: rešpektujúca a nenásilná komunikácia - Koreňová, Soňa
Zaobchádzať alebo hovoriť s niekým zmierlivo predstavuje snahu o zachovanie mieru, spolupráce, dobrých vzťahov. Často je tento pojem spájaný s metódou alternatívneho riešenia konfliktov - mediáciou. Príspevok popisuje tri spôsoby riešenia komunikácie, ktoré môžu napomôcť snahám pristupovať k druhým s rešpektom, ohľaduplnosťou a vnímavo.