Mládež zranená nepriaznivými zážitkami z detstva: prevencia a sebaregulácia - Selecká, Lenka
Príspevok sa venuje téme nepriaznivých zážitkov z detstva a ich spracovaniu. Keď sa naše telo zraní, potrebuje sa zahojiť. Keď dieťa zažije traumatickú ranu, ktorá môže byť psychiského charakteru a nie je pri ňom nikto, kto by mu pomohol vyliečiť sa, prípadne mu neukázal spôsoby, ako ju ošetriť, rana sa nemusí hojiť a môže sa zhoršovať. Alebo sa zahojí spôsobmi, ktoré sú blolestivé a môžu sa stále otvárať.