Trends, Main Economic Determinants of the e-Mobility in the EU: Additional Evidence and Verification - Ochotnický, Pavol
Prijatie e-mobility v krajinách Európskej únie vykazuje výrazné rozdiely z hľadiska dynamiky predaja elektromobilov a z hľadiska rozdielov v podiele elektromobilov na celkovom vozovom parku osobných automobilov v jednotlivých členských štátoch. Napriek spoločnej európskej politike prechodu na menej emisne náročné pohony áut sa ekonomická výkonnosť krajín, ako aj ďalšie determinanty, ukazujú ako kľúčové faktory rozdielov v predajoch a podieloch elektromobilov na vozovom parku v rámci jednotlivých krajín.