Asymmetric Information and Misaligned Inflation Expectations - Han, Zhao
Výsledky nedávneho prieskumu odhaľujú nesprávne nastavené inflačné očakávania medzi ekonomickými subjektmi. Zatiaľ čo domácnosti spájajú vyššiu očakávanú infláciu s nižším rastom produkcie, profesionálni prognostici spájajú vyššiu budúcu infláciu s vyšším rastom produkcie. Očakávania firiem nevykazujú ani negatívne, ani pozitívne korelácie. Takéto vzorce vysvetľujeme spoločne vo všeobecnom rovnovážnom novokeynesiánskom rámci.