Experimental Investigation of Performance of the Rotorcraft Directional Rudder - Novak, Andrej
Článok prezentuje výsledky experimentálneho testovania trupu gyrokoptéra. Testovaný model bol vyrobený v mierke 1:8 pomocou 3D lače. Meranie sa uskutočnilo pri rýchlosti vzduchu 25 až 26 m/s. Výsledky a závery z týchto experimentov môžu byť cenné na zlepšenie dizajnu a funkčnosti kormidiel rotorových lietadiel.