The Impact of the Safe Following Distance onto the Traffic Safety - Jurecki, Rafał
Tento článok poskytuje analýzu hodnôt bezpečnej vzdialenosti medzi dvomi pohybujúcimi sa vozidlami, na základe parametrov správania mladých vodičov. Hlavným cieľom tohto výskumu bolo určiť čas odozvy vodiča na brzdný manéver v situáciách, keď nasleduje vozidlo. Výsledky testov sa použili na overenie určitých odporúčaní pre jazdné parametre vozidla, princípy výkonu vodiča na zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky a pod. Časy odozvy vodiča stanovené počas testovania v simulátore boli použité na posúdenie odporúčaných hodnôt pre sledovanie vzdialenosti za rôznych podmienok na ceste a rôznych spôsobov správania vodiča. V dokumente je pre rôzne hodnoty odozvy vodiča na brzdný manéver stanovená bezpečná vzdialenosť v mimoriadnych dopravných situáciách.