Vznik a existencia tzv. "klasickej stálej prevádzkarne" v kontexte opatrení projektu OECD BEPS - Slivková, Dana
Výklad v oblasti medzinárodného zdaňovania ziskov podnikov. Podniky, ktoré sú rezidentmi druhých zmluvných alebo nezmluvných štátov a vykonávajú svoju činnosť na území Slovenskej republiky, podliehajú špecifickým pravidlám. Aplikácia zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia a posúdenie vzniku tzv. klasickej stálej prevádzkarne v súlade s aktualizáciou Modelovej zmluvy OECD o daniach z príjmov a z majetku.