The Status and Development of Financial Literacy in Hungary - Hergár, Eszter
Prehľad opatrení realizovaných za posledných desať rokov na zlepšenie finančnej gramotnosti a informovanosti v Maďarsku. Prezentácia krokov, ktoré podnikli inštitúcie, občianske organizácie a vláda na podporu a rozvoj finančnej gramotnosti a informovanosti. Porovnávacie medzinárodné prieskumy naznačujú zlepšenie finančného povedomia verejnosti, najmä pokiaľ ide o finančné znalosti, ale ďalší pokrok je potrebný v oblasti finančného postoja a uplatňovania zručností.