Czech pension reform: quo vadis? - Vostatek, Jaroslav
Nová česká dôchodková reforma s cieľom vytvoriť stabilný systém spravodlivých dôchodkov. Základná zložka (rovnaký dôchodok) sa má zvýšiť a zohľadniť o požiadavky na dôstojný život v starobe a finančné možnosti štátu. Druhá hlavná zložka má byť založená na zásluhovosti v závislosti od zaplateného poistného a od počtu vychovaných detí. Reforma osobného dôchodkového systému, ktorý zavedie nové produkty a zjednotí daňovú podporu osobných dôchodkov.