Complementing Money Functions: Central Bank Digital Currencies and Currency Competition - Dötsch, Jörg J.
Digitálne meny centrálnych bánk (CBDC) ako jeden z najdôležitejších problémov v menovej politike na celom svete v súčasnej dobe. Prehľad funkcie peňazí, konkurencie meny a digitálnych peňazí. Technológia a architektúra peňažných systémov. Kryptomeny a konkurencia mien.