Rekreačný príspevok - pravidlá - Matlovičová, Iveta
S účinnosťou od 1. 1. 2019 sa zaviedol inštitút s názvom "Príspevok na rekreáciu". Ide o príjem zamestnanca, ktorý poskytuje zamestnancovi zamestnávateľ a ktorý je po splnení zákonných podmienok oslobodený od dane z príjmu a od odvodov na zdravotné a sociálne poistenie. Na strane zamestnávateľa, ak je rekreačný príspevok poskytnutý v rozsahu Zákonníka práce, ide o daňovo uznaný výdavok zamestnávateľa. Aké sú základné pravidlá pri poskytovaní rekreačného príspevku?