Sezónne zamestnávanie cudzincov - Mrukviová Tomiová, Sandra
U niektorých zamestnávateľov nastávajú v priebehu kalendárneho roka situácie, kedy potrebujú prechodne zamestnať väčší počet zamestnancov, ako je u nich obvyklé. Ide o rôzne nárazové práce, ktoré prevažne súvisia s ročným obdobím. Sú to tzv. sezónne práce, najmä letné a zimné, ako napr. práce v poľnohospodárstve, stavebníctve alebo práce súvisiace s letnou a zimnou turistickou sezónou.