Orgány štátnej správy v oblasti inšpekcie práce - Petríková, Lucia
Inšpekcia práce je najmä dozor nad dodržiavaním pracovnoprávnych predpisov, ktoré upravujú pracovnoprávne vzťahy, najmä ich vznik, zmenu a skončenie, ako aj iné skutočnosti, ktoré sú vymedzené v zákone č. 125/2006 Z. z. o inšpekcii práce a o zmene a doplnení zákona č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Aké poznáme orgány štátnej správy v oblasti inšpekcie práce? Aké sú kompetencie týchto orgánov?