Zákonník práce a jeho pôsobnosť - Mintál, Ján
Vecnú pôsobnosť a základné poslanie zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov napĺňa predovšetkým úprava individuálnych pracovnoprávnych vzťahov v súvislosti so zamestnávaním fyzických osôb právnickými osobami alebo fyzickými osobami, ako aj úprava kolektívnych pracovnoprávnych vzťahov. Podporná a delegovaná pôsobnosť Zákonníka práce. Pôsobnosť Zákonníka práce v pracovnoprávnych vzťahoch s medzinárodným prvkom.