Morfologická integrácia substantívnych anglicizmov do nemčiny - Seresová, Katarína, 1967-
Tento príspevok sa zaoberá problematikou morfologickej integrácie podstatné anglicizmy do nemeckého jazyka. Pri prispôsobovaní do nemčiny môžu robiť najväčšie problémy podstatné mená, a preto autor venuje pozornosť tomuto špecifickému slovnému druhu. Pokiaľ ide o morfologické kategórie podstatných mien, pohlavie a počet podstatných anglicizmov sú hlavným problémom, pretože spôsobujú výraznú asymetriu vzhľadom na jazyk darcu. Tento príspevok teda predstavuje rôzne pravidlá, ktoré sa v nemčine používajú na určenie rodu prevzatých podstatných mien. Zároveň sú tieto pravidlá ilustrované príkladmi. Ďalej autor študuje tvorenie množných čísel a predstavuje všetky možnosti, ktoré súčasná nemčina umožňuje.