20 najdôležitejších princípov pre vzdelávanie - Petlák, Erich
V príspevku upriamujeme pozornosť na 20 najdôležitejších zásad a na motivačný zámer ich preštudovania pedagogickými a odbornými zamestnancami škôl a školských zariadení. Opierame sa o štúdiu, ktorá bola vydaná Americkou psychologickou asociáciou Koalíciou pre psychológiu v školstve. V nej sa autori zameriavajú na to, ako sa žiaci učia, čo ich motivuje, na význam sociálneho kontextu, medziľudských vzťahov a emočnej pohody pre učenie žiakov, ako čo najlepšie riadiť triedu a ako hodnotiť pokrok, ktorý žiaci dosahujú.