Soudní dvůr zamíchal kartami skupinového pojištění - Hlavinová, Markéta
Rozhodnutie, ktoré vydal Súdny dvor Európskej únie 29. septembra 2022, vyvolalo množstvo otázok a špekulácií. Už od začiatku bolo zrejmé, že sa premietne nielen do českého právneho poriadku, ale aj do fungovania finančných sprostredkovateľov pôsobiacich na finančnom trhu. Vývoj diskusií aj súčasnú legislatívnu úpravu skupinového poistenia popisuje nasledujúci článok.