EDU-FIT znamená venovať sa svojmu zdraviu Prvotné výsledky prieskumu o stravovaní medzi študentami vysokých škôl - Štefčík, Jozef, 1976-
Študentský život je vo všeobecnosti pre mladého človeka výzvou. Je poznačený tlakom a stresom z univerzitného prostredia. Začiatok štúdia často znamená transformačný posun v životnom štýle, ktorý hlavne spája odlúčenie od rodiny a prevzatie zodpovednosti súčasne s vytváraním si vlastnej nezávislosti. V mnohých prípadoch toto prechodné obdobie vedie k zmenám rôznych návykov, ako je napr. nedostatočný spánok, nesprávna výživa (vo forme rýchleho občerstvenia, vynechávania jedál a zlého výberu stravy), fyzická nečinnosť často prameniaca zo sedavého spôsobu života, ako aj každodenné stresové faktory, ktoré môžu prispieť k zvýšeniu telesnej hmotnosti. Podľa lekárov a odborníkov na zdravú výživu je dôležité je uvedomiť si tieto zmeny čo najskôr. Študenti by sa preto mali usilovať nachádzať rovnováhu medzi akademickými povinnosťami a svojím zdravím.