Pojišťovnictví prochází digitální transformací co na to DORA? - Donát, Josef
So stupňujúcou sa závislosťou finančného sektora na informačných technológiách (ICT) prichádza aj zvýšená potreba zabezpečenia a ochrany pred kybernetickými hrozbami. V súvislosti s tým prijala Európska únia v rámci Digitálnej stratégie EÚ Akčný plán pre digitálne financie, ktorý má za cieľ posilniť odolnosť finančného sektora a zvýšiť dôveru v digitálne ekosystémy. Jedným z kľúčových nástrojov je nariadenie digitálnej odolnosti finančného sektoru, tzv. DORA.