Ekonomický dopad minimálnej mzdy - Mintál, Ján
Problematika minimálnej mzdy a jej určovania je obsiahnutá v rámci zákona č. 663/2007 Z. z. o minimálnej mzde v znení neskorších predpisov, ktorý upravuje určovanie a poskytovanie minimálnej mzdy zamestnancovi v pracovnoprávnom vzťahu alebo v obdobnom pracovnom vzťahu na zabezpečenie minimálnej úrovne príjmu zamestnanca za vykonanú prácu. Výška minimálnej mzdy od 1. januára 2024.