K voprosu o lingvodidakticheskih trebovaniyah k otboru uchebnogo materiala po russkomu yazyku kak inostrannomu - Vazanova, Marina, 1976-
Článok sa zaoberá aktuálnym problémom výberu didaktických materiálov na výučbu ruštiny pre zahraničných študentov. Zdôrazňuje nevyhnutnosť používania textovo a významovo orientovaných prístupov na hodinách ruského jazyka, vychádzajúc z myšlienky dôležitosti a nevyhnutnosti formovania a rozvíjania každého žiaka ako jazykovej osobnosti schopnej vytvárať a vnímať rečové diela. Literárny text ako celok vyučovania by sa mal vyberať tak, aby vyhovoval poznávacím, etickým, estetickým, duchovným, morálnym a kultúrnym potrebám žiakov.