Českým bankám se daří, ale... - Sobková, Martina
Tuzemský bankový sektor v minulom roku dosiahol rekordný zisk, ktorý predstavoval 104 miliárd korún. Na prvý pohľad ide o skvelý výsledok, čo mimochodom tiež je, avšak pri pohľade bližšie zistíme, že výsledky sú do značnej miery ťahané úrokovými výnosmi. Vývoj aktív a zisku českých bánk v rokoch 2008-2023. Úrokové výnosy a náklady českých bánk v rokoch 2008-2023. Výnosy z poplatkov a provízií českých bánk a náklady na ne v rokoch 2008-2023. Ziskovosť českého bankového sektoru a vývoj nákladovosti českých bánk v rokoch 2008-2023.