Stresové testování úrokového rizika - Kubátová, Klára
Stresové testovanie je kľúčovým nástrojom pre hodnotenie odolnosti bankového sektora proti rôznym ekonomickým šokom a krízovým situáciám. V Európskej únii je stresové testovanie starostlivo regulované a koordinované. V rámci EÚ sa objavujú diskusie o potrebe ďalšieho zdokonalenia týchto testov, napríklad zahrnutím rizík spojených so zmenou klímy alebo kybernetických útokov do testovania.