Overviewing a Negative Effect of the Economic Crisis on the Education System - Mykhaylova, Yelyzaveta
Rozvoj ľudského kapitálu prostredníctvom vzdelávania. Teoretická analýza v tomto výskume ukazuje, že vzdelávací systém, ktorý je najdôležitejším prvkom sociálno-ekonomického systému, rieši také strategické úlohy, ako je príprava personálu, zabezpečenie politickej a sociálnej stability, rozvoj inštitúcií občianskej spoločnosti a posilnenie bezpečnosti občanov a štátu. Globálna hospodárska kríza priamo zasahuje všetky sféry spoločensko-ekonomického života a teda negatívne vplýva aj na vzdelávanie. Zdôrazňujúc teoretické prístupy k výskumu, praktické výsledky výskumu môžu byť použité na prekonanie krízy vo vzdelávacom systéme.