Public Administration, Public Service and Administrative Law - Podmanická, Daniela
Právny inštitút verejnej a právnej služby ako nevyhnutná a dôležitá súčasť organizácie spoločnosti. Zlepšenie právnej úpravy verejnej a štátnej služby súvisí so základnými aspektmi rozvoja štátu. Legislatíva má povinnosť optimálne nastaviť požiadavky na verejnú a štátnu službu. Je potrebné neustále hľadať možnosti ako prispôsobiť verejnú a štátnu službu rýchlo sa meniacim spoločenským podmienkam. Právna úprava verejnej a štátnej služby je primárne upravená v správnom práve. Veda o správnom práve poukazuje na komplexnosť uvedeného inštitútu.