Revealing the Contribution of Corporate Sustainability Practices to Financial Performance: Case of BIST Sustainability 25 Index Companies - Serpeninova, Yuliia, 1984-
Štúdia skúmala vplyv praktík podnikovej udržateľnosti na finančnú výkonnosť spoločností zaradených do indexu BIST Sustainability 25 Index. Hlavným prínosom tejto štúdie je rozšírenie predchádzajúcej literatúry, ktorá sa zameriavala na skúmanie vplyvu praktík udržateľnosti podnikov na finančnú výkonnosť spoločností v rozvíjajúcich sa krajinách, najmä spoločností s indexom BIST Sustainability 25, ktoré proaktívne pristupujú k dodržiavaniu zásad a postupov udržateľného rozvoja. Výsledky teda možno použiť ako vzorku na vykonanie porovnávacej analýzy vplyvu praktík trvalo udržateľného rozvoja na finančnú výkonnosť spoločností mimo ESG.