Vplyv judikatúry Európskeho súdu pre ľudské práva na vývoj Ústavy Slovenskej republiky – vybrané otázky - Šikuta, Ján
Autor sa v príspevku venuje vplyvu judikatúry Európskeho súdu pre ľudské práva na zmeny Ústavy Slovenskej republiky predovšetkým v podobe zavedenia ústavnej sťažnosti podľa článku 127 Ústavy Slovenskej republiky a zavedenia inštitútu obnovy konania o sťažnosti. V ďalšej časti príspevku analyzuje vybrané otázky výkladu princípu zákazu diskriminácie podľa článku 12 ods. 2 Ústavy Slovenskej republiky vo svetle judikatúry Európskeho súdu pre ľudské práva k článku 14 Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd a ochrany súkromia podľa článku 16 ods. 1 a 19 ods. 2 Ústavy Slovenskej republiky vo svetle judikatúry Európskeho súdu pre ľudské práva k článku 8 Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd.