Decision-making on the Job Choice in the Condition of Slovak Households - Kollár, Ján
Cieľom príspevku je analyzovať rozhodovací proces pri voľbe zamestnania členov slovenských domácností a identifikovať okolnosti rozhodovania. Zaoberá sa tromi vybranými časťami rozhodovacieho procesu: krokmi, subjektmi a okolnosťami rozhodovania. Príspevok vychádza z teoretických východísk týkajúcich sa rozhodovania, platenej práce a špecifických podmienok domácností a čerpá poznatky z výsledkov pôvodného národného výskumu vo viac ako 500 slovenských domácnostiach.