Political and Military Implications of Private Military Contractors in Russia - Jakabovič, Lukáš
Téma, ktorá je predmetom osobného záujmu, vytvára dojem, že dodávatelia sú len okrajová časť moderných bezpečnostných štúdií. Svet je v neustálom vývoji, ktorému dominujú naliehavejšie témy a tie predchádzajúce sú zatlačené do úzadia, čo konkrétne v tomto prípade predstavuje veľkú hrozbu. Článok sa zameriava na problematiku súkromných vojenských dodávateľov ako aj na alternatívu k modernej privatizácii. Máme v úmysle pozrieť sa na úlohu Ruska a súkromných vojenských dodávateľov a analyzovať možný vplyv, ktorý tieto spoločnosti môžu mať. Ponúknutie aktualizovaného pohľadu na ich miesto v aktuálnom globálnom poriadku riadenia a ukázanie, prečo a ako dosiahli svoj status. Takéto zistenia sú rozhodujúce pre pochopenie úlohy neštátnych aktérov v súčasnom bezpečnostnom prostredí.