Zálohovanie na Slovensku píše úspešný príbeh - Kapitán, Peter
Keď sa v roku 2018 ministerstvo životného prostredia definitívne rozhodlo, že sa na Slovensku spustí systém zálohovania PET fliaš a plechoviek, ciele nastavovalo opatrne. Napriek poctivej príprave a slušnej štartovacej kampani pred spustením zálohovania vôbec nebolo isté, ako si spotrebitelia zvyknú na vracanie nápojových obalov naspäť do obchodov. Prax však prekonala aj tie najoptimistickejšie očakávania a po dva a pol roku od spustenia systému Slovensko dosahuje pri recyklácii PET fliaš a plechoviek podobné čísla ako mnohé západoeurópske krajiny, kde zálohovanie už funguje dlhé roky.