Energy Security Opportunities Arising From SDGS and the Recovery and Resilience Plan - Kazimírová, Lenka
Otázka energetickej sebestačnosti je v súčasnosti kľúčová. Koncept energetickej sebestačnosti úzko súvisí s pojmom energetická bezpečnosť; Napriek tomu existuje veľa definícií pojmu energetická bezpečnosť. Podstatou všetkých je, aby si krajina zabezpečila dostatok energetických zdrojov na pokrytie svojich potrieb. Ak si krajina dokáže zabezpečiť tieto zdroje sama bez závislosti od dovozu z iných krajín, hovoríme o energetickej sebestačnosti.