Razrabotka i primenenie akademičeskogo oblaka v processe obučenija budušich učitelej informatiki - Serik, M.
Využitie cloudových technológií ako nástroja pri organizácii vzdelávacieho procesu. Možnosti využitia cloudových technológií na vysokej škole z hľadiska zvyšovania mobility a dostupnosti. Osobitná pozornosť je venovaná tým, ktorí sú priamo zapojení do vzdelávacieho procesu alebo podporujú jeho úlohy, ktorých efektivita sa môže zvýšiť v prípade implementácie cloudových technológií. Používanie softvéru s otvoreným zdrojovým kódom (open source software) v procese výučby.