Daňový proces - vykonávanie dokazovania obcou - Hrtánek, Ladislav
V daňovom procese má obec právne postavenie správcu dane a vykonáva procesné úkony s tým spojené. Pritom dokazovanie je významným štádiom daňového konania pred obcou. Príslušná obec pritom musí pri určovaní rozsahu pojmu dôkaz vychádzať z extenzívneho výkladového hľadiska. Preto za "dôkaz" musí obec považovať všetko, čo prispeje k objasneniu predmetu daňového konania a bolo získané zákonným spôsobom. Výkon dokazovania je pritom výlučnou právomocou obce, ktorá daňové konanie riadi a je naň príslušná.