Ekonomický význam združovania obcí - Kašiar, Ján
V súčasnom období, keď väčšina samospráv v dôsledku nedostatku finančných prostriedkov zvyšuje dane a poplatky, resp. obmedzuje služby pre obyvateľov, sa do popredia dostáva aj otázka združovania obcí. Ide najmä o menšie obce, kde rozpočty z hľadiska príjmov nepokrývajú ani polovicu výdavkov potrebných na zabezpečovanie služieb pre obyvateľov. Združenie obcí - vznik, predmet činnosti a ekonomický význam.