Vo veľkých dátach je ukrytý veľký potenciál - Maťo, Vladimír
Dáta sú v súčasnej dobe všadeprítomné, nie každý digitálny údaj však nájde svoje využitie. Z odhadovaných troch miliárd bajtov dát vyprodukovaných denne vo svete pochádza veľkká časť práve z činností firiem. Ich štruktúrovaný zber a správne vyhodnocovanie pritom môže mať veľký prínos pri zefektívňovaní vnútorných procesov. Nejde tu len o udržiavanie prehľadu o realizovaných procesoch, ale v prvom rade o predikciu tých budúcich.